Tisztelt Szülő!

Köszönjük, hogy időt szán kérdőívünk kitöltésére.

Kutatásunk célja, hogy feltárjuk azokat a tényezőket, melyek az autizmus spektrum zavarral élő gyermekek szüleinek életminőségére, pszichológiai jóllétére hatással lehetnek. (A kérdőív során a későbbiekben az egyszerűbb nyelvhasználat érdekében “autizmus” összefoglaló névvel illetjük a teljes spektrumon elhelyezkedő állapotokat.)

Autizmussal élő gyermekeket nevelő családokat és tipikusan fejlődő gyermekek szüleit szeretnénk vizsgálatainkba bevonni - ahol csak lehet - mindkét szülő válaszainak megismerésével. Az Ön válaszainak segítségével a szülők támogatását szolgáló újabb módszerek kialakítását alapozhatjuk meg.

Mivel alapos felmérést szeretnénk végezni, a kérdőív részletesebb, kitöltése több energiát vesz igénybe. Megközelítőleg 60-90 percet szükséges rászánni, de szünet beiktatható. Válaszait bizalmasan kezeljük, személyes adatokat (mint név, gyermekének neve, email-cím) zárt és biztonságos felületen kezelünk, a kérdőív kitöltését követően az Ön engedélye nélkül nem tárolunk. A kutatási eredmények csak tudományos céllal kerülnek felhasználásra és megosztásra a Magyar Tudományos Akadémia és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjának tagjaival.

A vizsgálatban való részvétel teljesen önkéntes. Amennyiben úgy dönt, hogy részt vesz benne, beleegyezését később bármikor visszavonhatja. Ha úgy dönt, hogy nem vesz részt a kutatásban vagy visszavonja válaszait, annak semmilyen (negatív) következménye nincs. Ha kérdése merül fel a kutatással kapcsolatban, akkor kérem, hogy a maszk.kutatas(kukac)gmail.com e-mail címen keressen fel minket.

A kutatás hivatalos honlapja: http://maszk.elte.hu

Köszönjük értékes segítségét!
Dr. Győri Miklós kutatásvezető
MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport vezetője

A fenti tájékoztatóban foglaltak alapján részt kívánok venni a vizsgálatban. (Kérjük válassza ki az Önnek megfelelőt alább!)